JukkaPaljarvi

Janne Kejo: Sound of Silence

Kejo valittelee, että keskustelu US:n palstoilla on tyrehtymässä. Näitä palstoja kohtalaisen vakituisesti seuratessani on vaikeata löytää tukea Kejon väitteelle. Mutta mikäli se pitää paikkansa, ehkä syynä on, että kirjoittajat ovat ottaneet onkeensa Kejon ohjeet bloginsa kommentoijille: "Silence is Golden" 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän JukkaPaljarvi kuva
Jukka Paljarvi

"Silence is golden, but my eyes still see..."

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyllä Kejoa lukisi enemmänkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Yksi syy keskustelun mahdolliseen tyrehtymiseen lienee blogistin asettama kommentoinnin esto. Ei se ainakaan keskustelua edistä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, hän ihmettelee ilmeisesti sitä miksi hänen blogissaan on keskustelu niin hiljaista. Ei se muualla ole ja uusiakin bloggaajia tulee tavan takaa.

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Minun on myönnettävä, että nykyisin Puheenvuoron vetovoima osaltani - lueskelun kannalta - on juurikin näissä totalitarismiin - tai oikeammin väkivaltaan perustuviin yhteiskuntajärjestelmiin vihkiytyneiden kirjoittelu.

Keittiöpsykologina en osaa vieläkään määritellä, mistä oikein on kysymys.

Oma lukunsa ovat astetta kevyemmät "USA sitä, USA tätä" - huutelijat. Heistähän maallamme on pitkät perinteet. Sitten on vielä Väyrynen, mutta hän onkin jo aivan oma lukunsa.

Keskustelu - kommentointi - ajatustenvaihto näiden totalitaristien kanssa on toisaalta konsanaan hedelmätöntä. Jos ihminen on päättäväisesti ottanut ohjenuorakseen sellaiset opinkappaleet, mitään ei ole tehtävissä, he ovat kaiken avun ulkopuolella.

"Yhteiskunnallisen keskustelun" relevanssi on lähinnä akateeminen, jos tarkastelemme hieman normaalimpia ulottuvuuksia. Harvalla on minkään sortin vaikutusvaltaa mihinkään, mielipiteet vaipuvat oitis merkityksettömyyteen.

Viihde, ajanviete. Oudolla tavalla kiehtova myötähäpeä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Edes Janne Kejo ei ollut löytänyt blogiinsa Pohjois-Korean kulttuuri-ilmapiirin generoimia runoilijoita pönkittämään sanomaansa, vaan on maustanut sen kapitalististen USA:n ja Bitannian "Simon And Garfunkelilla" sekä "Pink Floydilla". Jokin siinä kirotussa kapitalistisessa individualismissa antaa siis hänenkin mielestä tilaa ylevämmille hengen tuotteille. Eikä niistä joudu edes vankilaan!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Etkö Juha tiedä että kyseiset viihteen klassikot ovat oikeasti Pohjois-Korean Suuren Johtajan säveltämiä ja jotka kapitalisti on Onnelliselta Kansalta riistänyt?

Nykyisen vai edellisen Johtajan, en nyt jaksa tarkistaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onhan muutamia kiellettyjä aiheita jo ja ilmeisen kiellettyjä sen takia että ne ylläpidon toimesta poistetaan vaikka perustuisivat pelkkään raakaan faktaan. Eli kun "vääristä" aiheista ei saa kirjoittaa niin väkisinhän kirjoittamiset vähenee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuollaista ei tällä forumilla ole esiintynyt.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Mistä tiedät, koska poistetut ei määritelmän mukaan ole näkyvissä?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Kejo valittelee, että keskustelu US:n palstoilla on tyrehtymässä."

- Tuon täytyy johtua "keskustelun" epätarkasta määrittelystä, koska blogiavauksia ja niille tuota pikaa ilmestyviä kiistakommentteja putkahtelee koko ajan.

Kun Pohjois-Korea jokunen viikko sitten aloitti ennennäkemättömän hymykampanjan, jonka osana Kim Jong-un vain hiukan hengästyen harppasi seremoniallisesti eteläisen naapurin puolelle, odotin Janne Kejon koottuja selityksiä Pjongjangin hallinnon yllättävälle sopuisuudelle. Eipä ole näkynyt.

Toimituksen poiminnat